Napszemüvegek

Jó tudni….

A napsugárzás egy bizonyos része, az ibolyántúli sugárzás nemcsak a bőrt, hanem a szemet is károsíthatja. Tudományos bizonyítékok sora támasztja alá, hogy a szemet érő túlzott napsugárzás az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog kialakulásának fontos kockázati tényezője. A színlátás vagy az éjszakai látás károsodása, a szem felszínének gyulladása, a szemkörnyéki bőr korai elöregedése, sőt a bőr vagy a szem belsejének daganata is kialakulhat, amennyiben túl sok napfény éri a szemet.

A jó minőségű napszemüveg (amit a tökéletes UV-szűrés és az arc vonalához simuló, teljes védelmet nyújtó fazon jellemez), megfelelő védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen. Vízparton fokozottan érvényesül a károsító hatás, sőt még akkor is viselni kell a napszemüveget, amikor éppen nincs direkt napfény, tehát borús az idő. A déli órákban – nemcsak a szem védelme érdekében – érdemes kerülni a napot.

Gyermekek és fiatalok különösen veszélyeztetettek, ezért szüleiknek ügyelni kell arra, hogy viseljenek napszemüveget főleg azokon a helyeken, ahol erős az UV sugárzás; például a strandon, vízben, sőt, havas tájon, mivel ott fokozott veszélyt jelent a visszaverődés.

Szemének védelme érdekében mindenképpen  szaküzletben vásárolt napszemüveg viselését javasoljuk, ahol a napszemüveg beállítása, javítása, karbantartása hozzáértő látszerész kolléga segítségével történik.

Üzletünkben széles választékban kaphatók minőségi napszemüvegek, szolgáltatásunk részét képezi az UV szűrés ellenőrzése, illetve a dioptriás napszemüveg készítés.

Forgalmazott napszemüvegek: